Składniki na 2 porcje:
Kasza gryczana 100 gr.
Dynia 300 gr.
Kilka liści jarmużu
1 cebula czerwona
Chili
Feta 50 gr.
Pieprz, tymianek, czosnek

Ugotuj kaszę gryczaną.
Jarmuż umyj, porwij na mniejsze kawałki i spaż wrzątkiem.
Dynię obierz, pokrój w kostkę i upiecz w temperaturze 200 st. C (ok. 20 minut) lub podsmaż na oliwie (ok. 10 minut).
Na patelni podsmaż aż zmięknie drobno posiekaną cebulę, dodaj posiekany czosnek i smaż ok 1 minuty.
Dodaj ugotowaną kaszę, dynię, jarmuż i chili. Dopraw do smaku i przed podaniem dorzuć pokrojoną ser feta.

Propozycja podania: z grillowaną rybą, pieczonym filetem z indyka, z piersią z kurczaka lub samo

Wartości odżywcze 1 porcji:
Kalorie: ok 440 kcal
Białko: ok 13 gr.
Węglowodany: ok. 50 gr.
Tłuszcz: ok. 22 gr.